Kiekvienais metais pasižadu sėti pomidorus anksčiau ir vis pasėju vėliau. Vėliau, tai yra kovo mėnesį, o ne vasario. Ateina tas kovas netikėtai, kaip kelininkus netikėtai užklumpa žiema. Guodžiuosi, kad vėlesnė sėja turi savo privalumų - namuose jau šilčiau (nes ir lauke šilčiau), ilgesnės dienos (daugiau šviesos). Bet daigai šiek tiek vėliau būna pasiruošę persodinimui į šiltnamį.

Taigi susidėliojau sėklas gautas pabandymui, taip pat pernykštes gautas  iš Baltarusijos. Kiekvienais metais be konkurso  įtraukiu Red Cherry, savo favoritus. Skanius ir želiančius bei derančius kaip piktžolės be didelių pastangų :) Įsigijau naujas daigyklas, tokių seniai ieškojau. Sugrupuotos po keturias, patogu išdėlioti bet kokiame padėkle. Mažiau reikia kortelių su veislių užrašais, nes galima pažymėti iš karto visą blokelį. Vos pamačiusi supratau, kad seniai tokių norėjau. Substratą standartiškai naudoju skirtą pomidorams ir paprikoms. Pasak nuolatinio patarėjo Upo, pomidorų sėklos nėra jautrios mineralams, tad tinka daigų substratas, paprastai praturtintas trąšomis. Kitų augalų sėkloms reikia mažesnės mineralizacijos, todėl jas geriau sėti į būtent sėjai skirtą žemę. Pakviečiau pagalbininkę (kita pagalbininkė išdygs netrukus po pomidorų sudygimo) ir procesas prasidėjo. Panašus kaip ir kiekvienais metais, optimistiškai daug daigų :) Nes kai tiek daug sėklų turiu, sunku atsirinkti. Kai kurie liks namie ant palangės, kai kurie netilpę į šiltnamį gal ras vietos lauko darže. 

Pasiraususi spintoje radau seną pirkinį - raudonai mėlyną lempą skirtą augalams. 2012 metais vienus daigus bandžiau auginti vien tik po lempa, neduodant saulės šviesos, rezultatai aprašyti čia. Išvada buvo paprasta - ši lempa nepakankamai kokybiška, kad pakeistų saulę, bet gali tikti dienos pratęsimui. Taip pat mėnesį bandžiau apšviesti augalus, kurie stovi prie šiaurinio lango, kas reiškia labai mažai šviesos. Su lempa jie augo geriau, taigi ne visai beviltiška :) Šiuo metu pomidorai auga ant pietinės palangės, tad įjungiu jiems soliariumą, kai nuo lango dingsta saulė. Lapeliai  per dieną palinkę link šviesos, per porą valandų pradeda suktis į lempą. Tokiu būdu bandau kompensuoti vėlyvą sėją.