Supratau, kad pomidorai yra labai gera medžiaga džiunglėms užveisti, auga ne ką prasčiau nei bambukai. Tik nenuvažiuok savaitę ar porą ir žiūrėk jau į šiltnamį sunku įžengti. Lapai išsikėtoję, pažastys veši, vietoje vieno planuoto stiebo mažiausiai trys ar keturi stirkso. Kad nebūtų paprasta, tie nepageidaujami stiebai jau žydi, gražiom akutėm mirksi ir pagailėti prašo. Sukietinu širdį, apsišarvuoju gražiomis pirštinėmis (mačetės betrūksta) ir imuosi retinimo. Štai vaizdeliai vienas po kito - pradinė situacija, krūva lapų (gaila, kad nuotrauka nelabai atspindi krūvos dydį) ir atlaisvinta erdvė.

Tarp stiebų vingiuoja laistymo gyvatė su keturkojais. Nors sistemos surinkimas pernai užtruko, bet norėjau pasidžiaugti, kad po to ją patiesti jau nebėra jokio vargo, tiesiog reikia sukaišioti kojas prie stiebų. Automatinis laistymo laikmatis po penkių metų tarnavimo šiemet nebeatlaikė, pradėjo leisti vandenį, teko įsigyti naują. Nepavyko rasti Lietuvoje už protingą kainą, tad reikėjo siųstis. Aparatas štai toks https://www.gardena.com/lt/water-management/water-controls/flexcontrol/967-23-56-01/ Jei kas manote, jog turite auksines rankas, galiu senąjį Hozelock padovanoti, gal pavyks sutaisyti. Už tai paprašyčiau pagyvinti www.forumas.pomidorai.eu ir aprašyti savo laistymo sistemą :)

 Žinoma dabar labiausiai laukiu, kada gi galėsiu paragauti darbo vaisių. Kazokė (Kazačka) viena jau paraudonavo, tik keista, kad tokia maža. Visiška priešingybė lapams, kurie dideli, stangrūs, tamsiai žali. Dėl kažkokių vidinių priežasčių dar nenuskyniau to raudonojo :) Gal dėl to, kad vieną ragauti tai tas pats, kas lašą į jūrą įmesti :) Kiti kol kas dar nerodo nokimo požymių, bet Vitador mezga gausiai. Ne veltui apie 10 sėklų kainavo apie 3 eurus. Tik tiek, kad skonis jų gan eilinis, standartinis pomidorinis. Bet tikiu, kad daug kas kaip tik tokius ir mėgsta :)

Liepą teko paatostogauti, su šeima vykome į pietų Italiją. Neplanavom, bet atvykę pamatėm, jog regionas, kuriame apsistojome, pilnas industrinių daržų ir šiltnamių. Tai netgi išėjo į gerą, nes vietoje buvo galima įsigyti šviežių skanybių. Pomidorai kokių tik nori formų, dydžių. Pridėjus šviežią, ką tik iš kubilo išgraibytą, mozzarella, iki dangaus nedaug betrūko. Nepavyko užmatyti šiltnamių, kur auginami pomidorai, bet šeimininkai, kurių name apsistojome, juos augina tiesiog lauke. Klimatas ten labai palankus, tad krūmai laisvai pasiekę apie 2 metrus, atrodo kaip miškas. Pariša juos, palaisto, kartais papurškia kažkuo (neišsiaiškinau kuo). Bet liepos pradžioje dar nebuvo nei vieno prinokusio. Et, per anksti atvažiavau ...