Nors rugpjūtis jau įpusėjo ir kolegos jau seniai džiaugiasi derliumi, mūsų šiltnamis dar nedera gausiai. Pirmūnai Red ir Chocolate Cherry noksta pilnu pajėgumu, tačiau kiti, didieji, vis dar delsia. Šiek tiek raudonavimo matosi, bet piko manau teks palaukti dar mažiausiai savaitę ar dvi. Svarstyklės ir registravimo lenta paruošti seniai. Galima tik pasidžiaugti, jog šiemet vyšniukai stambesni. Tarp pomidorų buvo pasodinti keli čili pipirai, čia jau yra ką skinti.

Red CherryDerliaus registracijaČili ir Cherry
 

Mezga pomidorai neblogai, galima pasidžiaugti formų įvairove. Maiše augantis sąlygomis taip pat nesiskundžia, auga pilnu pajėgumu. Teko išnešti į lauką, nes šiltnamyje nėra kaip pakabinti, kad jis išsitektų nekliudydamas. Išlindo ir keli siurprizai - daigai iš pernykščių pomidorų sėklų. Matyt nukrito vaisių, išsilaikė sėklos per žiemą ir šiemet sudygo. Auga vienas gražuolis net lauke. Neroviau, žiūrėsim ar spės ką užauginti.

San MarzanoOrange RussianKaboklisSiurprizas
 
Rudoji dėmėtligė

Nors ir kokios dėtos pastangos sausam orui palaikyti, įsimetė į pomidorus grybas - rudoji dėmėtligė. Viršutinėje lapo pusėje matomos geltonos dėmės, o apatinėje pilkšvas pelėsis. Tiesa, puola ne visus vienodai. Pavyzdžiui Delizia visai neatspari, tuo tarpu Red Cherry beveik nepaliestas. Viskas buvo nupurkšta natūraliu fungicidu, tai pristabdė plitimą. Nesinorėjo naudoti agresyvių priemonių, nes tuomet tektų naikinti užmegztus pomidorus.