Rugpjūčio gale sudalyvavau Alytuje vykusioje pomidorų augintojų šventė. Praėjo pora mėnesių ir pribrendo prinoko reikalas aprašyti įspūdžius. Programa žadėjo pranešimus apie pomidorų auginimą, pranešėjai iš Aleksandro Stulginskio universiteto bei Babtų sodininkystės/daržininkystės instituto. Pomidorų veislių pristatymus, folkloro ansamblį "Žvangucis", žaidimus, loteriją, gražiausio bei sunkiausio pomidoro rinkimus. Bet labiausiai mane trauke skaniausio pomidoro rinkimai. Gi kaip išrinksi neparagavus daugybės kandidatų. Aišku tuo pačiu norėjosi parodyti ir savo augintinius, todėl visą savaitę nieko neskyniau, leidau nokti. Surinkau į savo kraitelę Malinowy Kapturek, Kazokes, Perun, Indigo Rose, Grybų kraitelę. Ne visi dalyviai žinojo savo pristatytų augintinių veisles, bet nuo to jie netapo mažiau gražesni ar skanūs.

Norėjosi išgirsti augintojų profesionalų, tačiau pranešimų taip ir neteko paklausyti, kadangi buvo daug norinčių, visi netilpo salėje. Tad visą laiką skyriau nominacijų rinkimams ir ypatingą dėmesį ragavimui :)  Ant stalo buvo patiekta apie 30 skirtingų veislių, gražiausi egzemplioriai palikti eksponavimui, kiti supjaustyti. Kadangi eksponatų netrūko prasukau tikrai ne vieną ir ne tris ratus. Patekau į rojų, nežinau kaip kitaip išreikšti patirtą pasitenkinimą. Labiausiai man įstrigo Žaliosios Dešrelės išvaizda, pailgi, geltonai žalios spalvos pomidorai. Balsavau už juos gražiausio kategorijoje. Skaniausias pasirodė maniškis Malinowy Kapturek, betgi už savus balsuoti nelabai gražu :) tad balsavau už kitą, deja nepamenu kokią veislę :) Didžiausias buvo renkamas tiesiog pagal svorį. Taigi didžiausiu (apie 1 kg) bei gražiausiu tapo Orange Queen, skaniausiu nenustatytos veislės tamsios spalvos pomidoras. Maniškiai Perun laimėjo antrą vietą skaniausio kategorijoje. Pačiai kiek netikėta, nes auginau juos tik dėl išvaizdos. O šiemet apskritai netyčia pasisėjo. Titulas buvo apdovanotas humuso maišu, bus skanėsto mažiams kitą sezoną. Laikas tikrai neprailgo, ansamblis nuoširdžiai linksmino, loterijoje laimėjo beveik visi. Mano dėmesį labai patraukė būgnas pagamintas iš medžio kaladės, aptrauktas lyg ir ožio kailiu. Gal kai kam tai matyta ir nieko ypatingo, bet aš ilgai spoksojau, toks jis man lyg iš pagonybės laikų atgabentas pasirodė.

Tiek trumpai, labiau gal pasisekė užfiksuoti vaizdinę medžiagą, nei papasakoti. Jei kas nors iš skaitytojų taip pat dalyvavote, atsiųskite ir savo įspūdžius, norisi labiau nušviesti šį renginį ir pakviesti dalyvauti kitais metais.

Mano dalyviai
Žaliosios dešrelės
Ragavimo stalas
Įvairovė
Spinduliukai
Orange Queen
Būgnas