Štai ir atėjo kiekvienais metais taip laukiama akimirka - pomidorų raudonavimas! Žinoma nebuvo kantrybės laukti sodraus raudonio, oranžiniai gardumynai buvo iš karto suragauti :) Jei kyla klausimas ar skanūs, žinoma taip :) Bloody Butcher akivaizdūs pirmūnai, sirpsta ir šiltnamyje, ir lauke. Tuo tarpu kiti požymių dar nerodo.

Prisirpęs Bloody Butcher
Sąžalynas

Aukštaūgių veislių krūmai jau pradėjo remti lubas (priminsiu aukščiausia šiltnamio vieta 220 cm), tačiau puikiu mezgimu nepasižymi. Labai smarkiai įtariu karščius, nepavyko laiku atsigabenti durų atidarytuvo, o šių metų vasara negailestinga. Dabar durys paliktos atviros visą laiką. Tikiuosi tuo pačiu tai padės atitolinti grybines ligas, kurios kiekvieną vidurvasarį vis pasirodo. Papildomai lapai purškiami profilaktine priemone. Pagal aprašymą ji augalinės kilmės, nekenksminga aplinkai, gyvūnams, tuo pačiu ir žmogui, tad pomidorų kokybė neturėtų nukentėti taipogi.

 

Jau ne kartą juos gyriau, neįmanoma susilaikyti ir šį kartą, laukinukai tarpsta. Mezga pomidorai nepalyginamai geriau, kekės gausios, sunkios. Tik sirpimas šiek tiek vėlesnis, pirmūnai Bloody Butcher vos gelsvi. Tad jei nieko nepasodinote lauke, manau dar nevėlu. Pasinaudokite palankia vasara!

Bloody Butcher laukeIndigo Rose laukePerun laukeBetalux lauke